Законот за практиканство на јавна расправа

Законот за практиканство на јавна расправа. Според надлежните тој ќе им обезбеди на младите искуство и знаење и ќе им помогне побрзо да стигнат до работно место. Од друга страна компаниите ќе добијат квалитетен кадар.

Гледачи: 33

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:00:46

Категории: МАКЕДОНИЈА

Законот за практиканство на јавна расправа. Според надлежните тој ќе им обезбеди на младите искуство и знаење и ќе им помогне побрзо да стигнат до работно место. Од друга страна компаниите ќе добијат квалитетен кадар.
Законот предвидува не само волонтерски туку и финансиски бенефит за младите. Секое лице кое ќе биде ангажирано во првите три месеци ќе добие 5.000 денари, а во преостанатите месеци компанијата ќе треба да исплаќа минимална плата.