Светскиот македонски конгрес повикува на бојкот на референдумот

Светскиот македонски конгрес повикува на бојкот на претстојниот референдум и масовна неизлезеност.

Гледачи: 36

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:00:45

Категории: МАКЕДОНИЈА

Светскиот македонски конгрес повикува на бојкот на претстојниот референдум и масовна неизлезеност. Според првиот човек на Конгресот, договорот е противуставен и го загрозува националниот идентитет. За потписниците на спогодбата Светскиот македонски конгрес поднесе кривични пријави...