Хуманитарна криза во Сирија, се очекува нов бегалски бран

Екслација во сириски Идлиб, се очекува офанзива на владините сили и нов бегалски бран од околу 900 илјади Сиријци...

Гледачи: 13

Дата: 14-Септ-2018

Време траење: 00:01:18

Категории: СВЕТ

Марина Ристова
Хуманитарниот координатор за Сирија во ОН, Панос Мумцис изјави дека за состојбата во Идлиб се надеваат на најдоброто, но се подготвуваат за најлошото. Информираше оти се подготвува план за голем бегалски бран и за прифаќање околу 900 илјади луѓе кои би можеле да избегаат од земјата.