Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Реакции по одлуката на ЕП за „Нуклеарната опција“

Европските политичари со поделени ставови за одлуката на Европскиот Парламент за активирање на членот 7 кон Унгарија поради непочитување на основите принципи на ЕУ...

Гледачи: 11

Дата: 13-Септ-2018

Време траење: 00:01:39

Категории: СВЕТ

Европските политичари со поделени ставови за одлуката на Европскиот Парламент за активирање на членот 7 кон Унгарија поради непочитување на основите принципи на ЕУ... За постапката се изјаснија и пратеници на европската народна партија, иако партијата на унгарскиот премиер Виктор Орбан - фидес е нејзин член... Поддршка за владата на Орбан од соседните земји, но и британските конзервативци и холандските ултрадесничари.