Заев: Градиме искрено пријателство

Договорот со Бугарија ги отвори можностите за добивање преговори за членство со Европската унија.

Гледачи: 61

Дата: 10-Авг-2018

Време траење: 00:01:50

Категории: МАКЕДОНИЈА

Ирина Гелевска
Договорот со Бугарија ги отвори можностите за добивање преговори за членство со Европската унија. Но, и натаму постојат предизвици од минатото. Прашањето за македонскиот карактер на Илинденското востание, оспорено од Софија. Критики за ставот на премиерот Заев упати и бугарскиот колега Борисов...