Захарова: Москва ќе ја почитува одлуката на Србија

Русија е доследна, Москва ќе ја почитува одлуката на српскиот народ за Косово, изјави портпаролката на руското Министерство за надворешни, Захарова.

Гледачи: 43

Дата: 10-Авг-2018

Време траење: 00:02:08

Категории: СВЕТ

Марина Ристова
Русија е доследна, Москва ќе ја почитува одлуката на српскиот народ за Косово, изјави портпаролката на руското Министерство за надворешни, Захарова. На прес конференцијата со српскиот шеф на дипломатијата, Дачиќ, Захарова порача- проблемот со Косово не ја засега единствено Србија. Оцени- ставот на Русија е заснован врз меѓународното право и Резолуцијата 1244.