Засилени контроли за присуство на ГМО во храната

Генетски модификувана храна увезена во Македонија. Ова е откриено од Агенцијата за храна и ветеринарство, а станува збор за два производа, ориз и шницли од соја.

Гледачи: 53

Дата: 9-Авг-2018

Време траење: 00:02:08

Категории: МАКЕДОНИЈА

Фиљана Кока
Генетски модификувана храна увезена во Македонија. Ова е откриено од Агенцијата за храна и ветеринарство, а станува збор за два производа, ориз и шницли од соја. Шницлите се по потекло од Србија, а оризот е од увезено модификувано семе. Пронајдени се околу 550 килограми ориз кој не бил пуштен во промет, а шницлите од соја се повлечени од продажба...