Скапароти: Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО

Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО, најави американскиот командант за Европа, Скапароти, по средбата со министерката Шекеринска, началникот Величковски и војниците на македонската армија во касарната „Илинден“.

Гледачи: 28

Дата: 9-Авг-2018

Време траење: 00:01:28

Категории: МАКЕДОНИЈА

Ирина Гелевска
Македонија ќе биде 30-та членка на НАТО, најави американскиот командант за Европа, Скапароти, по средбата со министерката Шекеринска, началникот Величковски и војниците на македонската армија во касарната „Илинден“. Земјава ќе биде доверлив сојузник во НАТО, ќе ги зголемиме силите во мировната мисија во Авганистан, нагласи министерката за одбрана Шекеринска...