Црвен метеоаларм за делови од Европа и светот

Пеколно жешкото време со екстремна температура продолжува во Хрватска, но и во делови од Шпанија и Португалија

Гледачи: 41

Дата: 3-Авг-2018

Време траење: 00:02:22

Категории: СВЕТ

Марина Ристова
Пеколно жешкото време со екстремна температура продолжува во Хрватска, но и во делови од Шпанија и Португалија. Вклучен е црвен аларм за целиот Јадрански брег, од Истра па се до крајниот југ од земјата. За другите делови на сила е жолт метеоаларм, кој исто така укажува на потенцијална опасност. Во Шпанија и Португалија живата во термометарот продолжи да се искачува поради топлиот воздух што доаѓа од Африка. Се очекува температурата да достигне и до 47 степени.