Кацин: Свечен ден за Македонија

Ако се оди како што треба на почетокот на наредната година вашиот амбасадор ќе седне со нас На заседавањето во евроатланскиот сојуз изјави, за Македонската Телевизија амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин.

Гледачи: 27

Дата: 12-Јули-2018

Време траење: 00:00:55

Категории: МАКЕДОНИЈА

Ако се оди како што треба на почетокот на наредната година вашиот амбасадор ќе седне со нас На заседавањето во евроатланскиот сојуз изјави, за Македонската Телевизија амбасадорот на Словенија во НАТО, Јелко Кацин. Оцени дека ова е свечен ден за Македонија и доколку граѓаните на референдум го прифатат овој компромис, а собранието го дополни уставот со промените кои произлегуваат од договорот, тогаш како што рече Кацин , се тргнати сите проблеми и предизвици што ја кочеле Македонија во изминатите 10 години. амбасадорот на Словенија вели дека ова ќе даде силен поттик и за останатите земји на Балканот.

 
Предлози