НАТО ја покани Македонија да стане 30. членка

Генералниот секретар на НАТО Столтенберг околу 15 часот и 30 минути во Брисел ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија поканата на алијансата за почнување преговори за членство на Македонија во НАТО.

Гледачи: 36

Дата: 12-Јули-2018

Време траење: 00:03:34

Категории: МАКЕДОНИЈА

Генералниот секретар на НАТО Столтенберг околу 15 часот и 30 минути во Брисел ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија поканата на алијансата за почнување преговори за членство на Македонија во НАТО. Во јули во Скопје почнуваат разговорите со делегацијата на НАТО која што ќе ја предводи помошникот на генералниот секретар Алваро Гонзалес.
За случувањата од Брисел за МТВ известува нашиот специјален известувач Зоран Богатинов.

 
Предлози