Изборот на ДИК да не се условува со ништо

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра, но проблем е транспратеноста и контролата на процесот.

Гледачи: 26

Дата: 12-Јули-2018

Време траење: 00:01:52

Категории: МАКЕДОНИЈА

Законската регулатива за финансирање политички партии е квалитетна и добра, но проблем е транспратеноста и контролата на процесот. За подобрување на состојбите неопходно е зајакнување на контролата преку создавање една надлежна институција.
Ова се ставовите на дел од учесниците на денешната тркалезна маса на тема „Подобрување на моделот на финансирање на политичките партии во Македонија“, што се одржа во организација на националниот демократски институт , во соработка со Транспаренси Интернешнел Македонија.

 
Предлози