НАТО ја покани Македонија да стане 30.членка

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство во алијансата, а генералниот секретар Јенс Столтенберг официјално денеска ќе му ја врачи поканата на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на НАТО.

Гледачи: 25

Дата: 12-Јули-2018

Време траење: 00:04:02

Категории: МАКЕДОНИЈА

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство во алијансата, а генералниот секретар Јенс Столтенберг официјално денеска ќе му ја врачи поканата на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на НАТО. За последните случувања во седиштето на НАТО, во вестите на МТВ го вклучуваме нашиот специјален известувач Зоран Богатинов.

 
Предлози