Џафери: Партиите имаат обврска за избор на ДИК

Собранискиот спикер Џафери ги повика политичките партии да си ги завршат обврските околу екипирањето на ДИК, а за законот за финансирање на партиите да водат дијалог.

Гледачи: 37

Дата: 11-Јули-2018

Време траење: 00:01:36

Категории: МАКЕДОНИЈА

Собранискиот спикер Џафери ги повика политичките партии да си ги завршат обврските околу екипирањето на ДИК, а за законот за финансирање на партиите да водат дијалог. Власта и опозицијата со спротивставени ставови за ова прашање.