Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Акција против нерегистрираните бизниси

Сојузот на Стопански Комори на Македонија ќе почне заедничка координација со управата за јавни приходи против нерегистрираните бизниси.

Гледачи: 39

Дата: 11-Јули-2018

Време траење: 00:01:06

Категории: ЕКОНОМИЈА

Сојузот на Стопански Комори на Македонија ќе почне заедничка координација со управата за јавни приходи против нерегистрираните бизниси. Целта е регистирање на нерегистираните субјекти, за да се намали сивата економија и нелојалната конкујренција. Двете институции денеска го потпишаа маморандумот за соработка на повеќе полиња.

 
Предлози