11 милиони денари за „Еврокомпозит“

Владата на вчерашната седница донела повеќе одлуки меѓу кои да ја зголеми финансиската поддршка за прилепски Еурокомпозит.

Гледачи: 47

Дата: 11-Јули-2018

Време траење: 00:00:25

Категории: МАКЕДОНИЈА

Владата на вчерашната седница донела повеќе одлуки меѓу кои да ја зголеми финансиската поддршка за прилепски Еурокомпозит. Наместо планираните 6, компанијата ќе добие 11 милиони денари. Функцијата национален координатор за трансплантација во наредните 4 години ќе ја извршува д- р Маја Мојсова - Мијовска, која од декември месец беше раководител на одделот за анестезија, реанимација и интензивно лекување при клиниката за тоарилуц. Дополнително владата одлучи да го разреши директорот на струшкиот затвор Арменд Шаќири. Оттаму објаснуваат дека оваа одлука е донесена на негово барање.