Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Ќе се подобрува конкурентноста на компаниите

Се уште е мал процентот на македонски компании кои аплицираат за користење средства од европските фондови, велат од Стопанската комора на Македонија.

Гледачи: 53

Дата: 9-Јули-2018

Време траење: 00:01:11

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се уште е мал процентот на македонски компании кои аплицираат за користење средства од европските фондови, велат од Стопанската комора на Македонија. Оттаму објаснуваат дека се потребни квалитетни проекти, кои се клучни за развој на домашните фирми. Има потешкотии и во соработката со странските инвеститори, кои сакаат да соработуваат со македонските компании, но тие мака мачат како да го испорачаат она што од нив се бара. Анализите покажуваат дека домашните фирми имаат потреба од поддршка за да воведат нови производи, услуги и технолошки процеси.

 
Предлози