Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Ќе се подобрува конкурентноста на компаниите

Се уште мал процент македонски компании аплицираат за користење средства од европските фондови , велат од стопанската комора на Македонија. преку досега спроведените проекти дел од компаниите се стекнале со пазарни вештини , креирале политики за одржливо градење.

Гледачи: 38

Дата: 9-Јули-2018

Време траење: 00:00:43

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се уште мал процент македонски компании аплицираат за користење средства од европските фондови , велат од стопанската комора на Македонија. преку досега спроведените проекти дел од компаниите се стекнале со пазарни вештини , креирале политики за одржливо градење. Во наредниот период преку проектот ,,Зголемување на конкурентноста на малите и средните претпријатија “ ќе се спроведуваат и обуки за менаџмент во компаниите, со цел да се подобри комуникацијата и соработката меѓу домашните и странските компании .

 
Предлози