Македонија- атрактивна дестинација за турските бизнисмени

Турските компании во македонија досега инвестирале речиси 2 милијарди долари. Земјава е атрактивна дестинација за бизнисмените од оваа земја, поради пониските трошоци за производство. Се очекува соработката меѓу двете страни дополнително да се интензивира...

Гледачи: 78

Дата: 6-Јули-2018

Време траење: 00:01:58

Категории: ЕКОНОМИЈА

Свето Николовски
Македонија е вистинска дестинација за сите инвеститори, особено за турските, затоа што нуди атрактивен економски амбиент, квалификувана работна рака и поддршка за креирањето нови работни места, изјави министерот Аднан Ќахил во обраќањето пред Македонско - турската стопанска комора и делегацијата на економски новинари од оваа земја.

 
Предлози