Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Антартикот се топи со алармантна брзина

Поради забрзаното топење на Антарктикот, три милијарди тони мраз исчезнале од 1992 година.

Гледачи: 118

Дата: 14-Јуни-2018

Време траење: 00:01:29

Категории: СВЕТ

Поради забрзаното топење на Антарктикот, три милијарди тони мраз исчезнале од 1992 година. Според студија на меѓународен експертски тим, во последниве 25 години, најјужниот дел од Антарктикот се стопил толку со што би ја преплави целата територија на Тексас на ниво од четири метри.