Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Германија со поддршка на Македонија за ЕУ

Македонија не може да ги чека другите кандидати за членство, изјави во Берлин германскиот шеф на дипломатијата Мас најавувајќи лобирање за земјава кај Франција и Холандија.

Гледачи: 151

Дата: 14-Јуни-2018

Време траење: 00:01:33

Категории: МАКЕДОНИЈА

Македонија не може да ги чека другите кандидати за членство, изјави во Берлин германскиот шеф на дипломатијата Мас најавувајќи лобирање за земјава кај Франција и Холандија. Се затвора македонското прашање што носи ставбилност во регионот и унијата, оцени министерот Димитров по средбата со неговиот колега.