Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Се анализира староста на Заливот на коските

Почна нова археолошка кампања во Заливот на коските кај Градиште.

Гледачи: 146

Дата: 13-Јуни-2018

Време траење: 00:01:03

Категории: КУЛТУРА

Почна нова археолошка кампања во Заливот на коските кај Градиште. За прв пат во Македонија, во соработка со експерти од универзитетот од Берн ќе се анализираат дрвените колци на праисториската населбаза утврдување на староста.