Постигнат договор за името со Грција

Вчера, пресконференција на премиерот и владата. Новото име за земјава треба да биде Република Северна Македонија, со превод на сите јазици, за севкупна употреба, објави премиерот .

Гледачи: 66

Дата: 13-Јуни-2018

Време траење: 00:02:19

Категории: МАКЕДОНИЈА

Вчера, пресконференција на премиерот и владата. Новото име за земјава треба да биде Република Северна Македонија, со превод на сите јазици, за севкупна употреба, објави премиерот . Додаде - кажавме „да“ за иднината на Македонија. смета дека е постигнат историски, вековен договор со Грција. Македонскиот јазик и идентитет се заштитени, рече премиерот.. По потпишување на договорот, ќе следува ратификација во собранието и референдум најверојатно наесен..