Гарет: Договорот води кон членство во НАТО и ЕУ

Британскиот амбасадор во Република Македонија Чарлс Гарет денеска го поздрави постигнатиот договор меѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас за спорот за името посочувајќи дека тоа ќе го отвори патот Македонија да оди напред во евроатлантските интеграции, кон ЕУ и НАТО.

Гледачи: 67

Дата: 13-Јуни-2018

Време траење: 00:00:46

Категории: МАКЕДОНИЈА

Британскиот амбасадор во Република Македонија Чарлс Гарет денеска го поздрави постигнатиот договор меѓу премиерите Зоран Заев и Алексис Ципрас за спорот за името посочувајќи дека тоа ќе го отвори патот Македонија да оди напред во евроатлантските интеграции, кон ЕУ и НАТО.