Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Постигнат договор за името со Грција

Новото име за земјава треба да биде Република Северна Македонија, со превод на сите јазици, за севкупна употреба, објави премиерот Заев. додаде - кажавме „да“ за иднината на Македонија.

Гледачи: 61

Дата: 13-Јуни-2018

Време траење: 00:03:11

Категории: МАКЕДОНИЈА

Новото име за земјава треба да биде Република Северна Македонија, со превод на сите јазици, за севкупна употреба, објави премиерот Заев. додаде - кажавме „да“ за иднината на Македонија. Смета дека е постигнат историски, вековен договор со Грција. Македонскиот јазик и идентитет се заштитени, рече премиерот.. По потпишување на договорот, ќе следува ратификација во собранието и референдум најверојатно наесен..

 
Предлози