Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Од 13 до 15 јуни Рацинови средби

Еминентни писатели, поети, академици, учествуваат на Рациновите средби што ќе се одржат од 13 до 15 јуни, на лопушник местото каде што е убиен еден од најголемите македонски поети Коста Солев Рацин .

Гледачи: 65

Дата: 12-Јуни-2018

Време траење: 00:01:39

Категории: КУЛТУРА

Еминентни писатели, поети, академици, учествуваат на Рациновите средби што ќе се одржат од 13 до 15 јуни, на лопушник местото каде што е убиен еден од најголемите македонски поети Коста Солев Рацин . Според градоначалникот на Велес Коцевски, годинава е особено значајна поради одбележувањето на три значајни јубилеи: 110 години од раѓањето, 75 од смртта на рацин и 55-то издание на културната манифестација.

 
Предлози