Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Фестивал на улични изведувачи „Баскерфест“

Вечерва во 19:00 за сите посетители ќе биде отворен 13-тиот фестивал на улични изведувачи, Баскерфест.

Гледачи: 53

Дата: 12-Јуни-2018

Време траење: 00:00:44

Категории: КУЛТУРА

Вечерва во 19:00 за сите посетители ќе биде отворен 13-тиот фестивал на улични изведувачи, Баскерфест. Градскиот плоштад „Македонија“, шест дена од 12-17 јуни ќе биде претворен во уличен театар под отворено небо со улични артисти од Јапонија, Индија, Аргентина, Франција, Шпанија, Бразил, како и млади македонски музичари и светски баскер бендови.
Фестивалот, традиционално е под покровителство на Град Скопје.

 
Предлози