Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Парафискалните давачки се поголеми од даночните

Гледачи: 63

Дата: 11-Јуни-2018

Време траење: 00:01:34

Категории: ЕКОНОМИЈА

Во повеќето компании парафискалните давачки се поголеми и од даночните, предупредија бизнисмените од стопанската комора на македонија. се жалат дека стопанството е оптоварено со трошоци. побараа од надлежните да отпочнат процес на воспоставување регистар и да се направи анализа, дали овие давачки се оправдани. Од комората велат дека направената анализа за периодот од 2008 до 2016 година покажала дека се воведени 84 нови давачки, со што оптоварувањето на годишно ниво изнесува 20 милиони евра..

 
Предлози