Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Намален прагот за регистрација на земјоделци

Се намалува прагот на регистрација на земјоделците ..

Гледачи: 63

Дата: 11-Јуни-2018

Време траење: 00:01:41

Категории: ЕКОНОМИЈА

Се намалува прагот на регистрација на земјоделците .. Од сагашните милион триста илјади и еден денар на милион денари ..Корекции има и кај повратот на персоналниот данок . Од обврската за плаќање ке бидат ослободени сите вршители на оваа дејност што оствариле над милион денари наместо досегашниот праг од триста илјади .. Услов е да немаат остварено други приходи и да немат даночен долг.. По истекот на годината упрвата за јавни приходи ќе го врши повратот на средствата ..

 
Предлози