Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Тевдовски: Ќе се интензивира економскиот раст

Почна изработката на програмата за економски реформи..

Гледачи: 39

Дата: 11-Јуни-2018

Време траење: 00:00:53

Категории: ЕКОНОМИЈА

Почна изработката на програмата за економски реформи.. Го опфаќа периодот до 2021 година.. Стратешкиот документ треба да и помогне на земјава на патот кон Европската Унија.. Министерот за финансии вели дека е оптимист.. И покрај нискиот раст на БДП во првото тримесечје, Тевдовски очекува раздвижување на стопанството..

 
Предлози