Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Ново издание на „Војдан Чернодрински“

Со доделувањето на наградите за животно дело и со првата претстава во официјалната конкуренција за наградите, „Ничија земја“ на МНТ, во Прилеп вечер почнува 53 македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој ќе трае до 15 јуни.

Гледачи: 73

Дата: 8-Јуни-2018

Време траење: 00:01:48

Категории: КУЛТУРА

Со доделувањето на наградите за животно дело и со првата претстава во официјалната конкуренција за наградите, „Ничија земја“ на МНТ, во Прилеп вечер почнува 53 македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ кој ќе трае до 15 јуни. Публиката ќе има можност да гледа 17 претстави од кои 12 ќе бидат во трката за награди, а фестивалот ќе отвори и две театарски теми. Годинашни добитници на наградата за животно дело се актерот Петар Арсовски и композиторот Љупчо Константинов. Фестивалот ќе трае до 15 јуни.

 
Предлози