Свет- 30.05.2018

Столбовите на ЕУ се соочуваат со сериозни проблеми.

Гледачи: 193

Дата: 31-Мај-2018

Време траење: 00:23:19

Категории: СВЕТ

Столбовите на ЕУ се соочуваат со сериозни проблеми. Италија се обидува на секаков начин да излезе од политичката криза, откако претседателот му додели мандат на 62-годишниот Котарели, да се обиде да го состави владиниот кабинет. Во Шпанија, Рахој ќе се обиде да обезбеди доверба. Во меѓувреме, Франција и Холандија со нон- пејпр го оспоруваат почетокот на преговорите на две земји од Западен Балкан.