Свет- 23.05.2018

Усвоена декларација и ново ветување за членство на своите партнери од Западен Балкан.

Гледачи: 82

Дата: 29-Мај-2018

Време траење: 00:22:20

Категории: СВЕТ

Усвоена декларација и ново ветување за членство на своите партнери од Западен Балкан. Самитот ЕУ- Западен Балкан во Софија требаше да внесе нова енергија во односите помеѓу Европската унија и регионот. Но, фокусот сепак не беше ставен на проширувањето, туку на поврзувањето со цел да се подобри транспортот и дигиталната инфраструктура.