Инспирација

Инспирација во третото животно доба, ликовната уметност. Благоја Јошевски изработува ликовни дела во квилинг техника, како и слики со различни мотиви: цвеќе, мртва природа, животни и друго.

Гледачи: 130

Дата: 29-Мај-2018

Време траење: 00:14:30

Категории: МАКЕДОНСКИ ВРЕДНОСТИ

Инспирација во третото животно доба, ликовната уметност. Благоја Јошевски изработува ликовни дела во квилинг техника, како и слики со различни мотиви: цвеќе, мртва природа, животни и друго. Досега има изработено околу петстотини дела. Дваесетина негови дела ја красат Амбасадата на Република Македонија во Полска.