Свет- 16.05.2018

Поврзаност со транспортот, енергијата, дигиталната инфраструктра, образованието и други аспекти, се теми на Самитот на ЕУ за Западен Балкан кој се одржува во Софија, во организација на Бугарското претседателство со ЕУ.

Гледачи: 84

Дата: 18-Мај-2018

Време траење: 00:27:00

Категории: СВЕТ

Поврзаност со транспортот, енергијата, дигиталната инфраструктра, образованието и други аспекти, се теми на Самитот на ЕУ за Западен Балкан кој се одржува во Софија, во организација на Бугарското претседателство со ЕУ. Со самитот ќе претседава претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, кој ќе ја претставува Европската унија, заедно со претседателот на Европската комисија, Жан Клод Јункер. Еврокомесарот Хан, вели дека на самитот уште еднаш ќе се потврди европската перспектива на земјите од регионот...