Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Асани- Папукчиски: Железничко поврзување на Македонија и Бугарија до 2023-та година

Македонски железници- инфраструктура и Бугарските железници најавуваат дека железничкото поврзување на двете држави ќе биде реалност во 2023-та, односно две години порано од предвиденото

Гледачи: 74

Дата: 17-Мај-2018

Време траење: 00:01:36

Категории: ЕКОНОМИЈА

Свето Николовски
Македонски железници- инфраструктура и Бугарските железници најавуваат дека железничкото поврзување на двете држави ќе биде реалност во 2023-та, односно две години порано од предвиденото. Вкупната инвестиција за железничкиот Коридор 8 на македонската страна се проценува на 600 до 700 милиони евра.