Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Компаниите да се здружат за пласман на странски пазари

Со висок квалитет, а ниски цени за премум производите и македонските вина имаат потенцијал на рускиот пазар.

Гледачи: 44

Дата: 17-Мај-2018

Време траење: 00:01:47

Категории: ЕКОНОМИЈА

Сузана Фиданска- Стоевска
Со висок квалитет, а ниски цени за премум производите и македонските вина имаат потенцијал на рускиот пазар. За пласман, производителите и извозниците да се здружат на локално ниво, порака од Самитот за широка потрошувачка во Скопје. Истражувањата покажале- во Македонија само седум проценти од фирмите продаваат он- лајн, наспроти европскиот просек од 25 насто...