Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Нова стратегија за заштита на ранливите групи

Министерката Царовска најави законски измени во социјалната сфера. Во процедура е новата стратегија за заштита на општествено ранливите групи.

Гледачи: 61

Дата: 17-Мај-2018

Време траење: 00:01:48

Категории: МАКЕДОНИЈА

Марина Стојанова- Тонева
Во подготовка е националната стратегија за деинституционализација за опшествено ранливите групи. Предвидени се измени во Законот за социјална заштита. Ќе бидат создадени услови и гаранции лицата кои биле дел од овој процес да не бидат вратени назад.

 
Предлози