Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Сретен Давидов- најдобар млад научник за 2017 година

Доктор Сретен Давидов е прогласен за најдобар млад научник. Зад него веќе се четири научни трудови, а коавтор е и на уште осум конференциски труда. Работи на полето на електричните возила...

Гледачи: 1647

Дата: 16-Мај-2018

Време траење: 00:01:49

Категории: МАКЕДОНИЈА

Александра Спировска
Сретен Давидов твори на полето на електротехниката. Придонесува кон решение за еден од најгорливите проблеми на нашиот град- аерозагадувањето. Креативното решение на д-р Давидов се електричните возила. Вели дека како инженер верува во третиот Њутнов закон. Водејќи се од оваа физичка законитост доколку напорната работа, вложениот труд, упорноста се во склопот на поимот акција, тогаш последично, како реакција се јавува успехот, рече младиот научник Давидов.