Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Матурска парада на 18-ти мај

В петок точно напладне на Плоштад „Македонија“ ќе се одржи 12-та матурска парада. Годинава под отворено небо ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица, Гевгелија и од Куманово.

Гледачи: 78

Дата: 16-Мај-2018

Време траење: 00:00:51

Категории: МАКЕДОНИЈА

В петок точно напладне на Плоштад „Македонија“ ќе се одржи 12-та матурска парада. Годинава под отворено небо ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица, Гевгелија и од Куманово.
Во проектот учествуваат матуранти од 62 града од Европа. Покрај танцот, составен дел од парадата е и заклетвата за ненасилство на учесниците, во сите градови во земјите во кои се одржува.
Покровители на манифестацијата во Скопје се градоначалникот Шилегов и Делегацијата на ЕУ во Република Македонија