Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Во оптек првите полимерни банкноти

Од денеска во оптек првите полимерни пари, во апоени од 10 и 50 денари, а се повлекуваат книжните 10 и 50 денари, соопшти Централната банка.

Гледачи: 311

Дата: 15-Мај-2018

Време траење: 00:03:33

Категории: ЕКОНОМИЈА

Од денеска во оптек првите полимерни пари, во апоени од 10 и 50 денари, а се повлекуваат книжните 10 и 50 денари, соопшти Централната банка. Трговците повеќе не ги примаат старите. Народна банка ги потсетува граѓаните и правните лица, доколку поседуваат вакви, ќе можат да ги заменат за нови или други монети во еквивалентен износ.
Сузана Фиданска- Стоевска разговара со Соња Каневче, директор на Дирекцијата за трезорско работење во Народна банка.