Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Од денес во оптек нови полимерни банкноти од 10 и 50 денари

Од денеска во оптек првите полимерни пари, во апоени од 10 и 50 денари, а се повлекуваат книжните 10 и 50 денарки, соопшти Централната банка.

Гледачи: 75

Дата: 15-Мај-2018

Време траење: 00:00:39

Категории: ЕКОНОМИЈА

Од денеска во оптек првите полимерни пари, во апоени од 10 и 50 денари, а се повлекуваат книжните 10 и 50 денарки, соопшти Централната банка. Основната разлика меѓу полимерните и книжните пари е материјалот што се користи како подлога за печатење. Поради постигнување компатибилност, направено е соодветно приспособување на основниот дизајн, велат од Народна банка.