Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

И општините да повлекуваат средства од ИПАРД

И општините треба да се насочат кон повлекување на ИПАРД средствата. Програмата овозможува реализирање проекти од 10, 20 и 50 илјади евра. Ќе се користи словенечкото искуство. Македонија до 2020-та, за земјоделството на располагање има 80 милиони евра...

Гледачи: 51

Дата: 15-Мај-2018

Време траење: 00:01:33

Категории: ЕКОНОМИЈА

Дијана Ценевска
И општините повеќе да користат средства од ИПАРД 2. Ова е можност, вели првиот човек на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството, Бабамовски, земјава да се насочи кон квалитетни и конкурентни производи, а преработувачката индустрија да повлече што повеќе пари.