Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Почна изградбата на втората делница од експресниот пат Прилеп- Градско

Кај Росоман, денеска беше означен почетокот на изградбата на втората фаза од експресниот пат Прилеп- Градско.

Гледачи: 78

Дата: 14-Мај-2018

Време траење: 00:01:46

Категории: ЕКОНОМИЈА

Елизабета Митреска
Кај Росоман, денеска беше означен почетокот на изградбата на втората фаза од експресниот пат Прилеп- Градско. Ќе се градат нови 16 од вкупниот патен правец, од близу 34 километри. Патот ќе биде бенефит за околу 250.000 граѓани, за економски развој, ќе ги поврзе Вардарскиот со Пелагонискиот регион, а преку Коридорот 10 со Паневропската мрежа на коридори...