Приказната на Мери

5 Мај е прогласен за европски ден на самостојното живеење на лицата со инвалидитет.

Гледачи: 4114

Дата: 7-Мај-2018

Време траење: 00:27:09

Категории: ПЕТТИОТ АНГЕЛ

5 Мај е прогласен за европски ден на самостојното живеење на лицата со инвалидитет.
И ние ќе го одбележиме, на свој начин.
Преку приказната на 35-годишната Мери од Битола ќе се чуе колку Македонија ја почитува Конвенцијата на ООН за правата на овие наши сограѓани.
Како изгледа тоа да немаш сопствен покрив над главата, простор што ќе се прилагоди според потребите и можностите? Како звучи молкот на институциите, доволно моќни да одговорат дека се немоќни да му помогнат на обичниот човек?