Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Нетранспарентноста ја поскапува инфраструктурата

Иако се директно засегнати граѓаните речиси воопшто не се вклучени во донесување одлуки за изградба на автопатишта, железница , хидроцентрали .

Гледачи: 40

Дата: 17-Апр-2018

Време траење: 00:01:01

Категории: ЕКОНОМИЈА

Иако се директно засегнати граѓаните речиси воопшто не се вклучени во донесување одлуки за изградба на автопатишта, железница , хидроцентрали . Граѓанските организации од регионот побараа пред проектирање и изградба да бидат консултирани за да не се случува населението да стане жртва на експропријацијата.