Европски проект за бесплатна правна помош

Меѓу реформите во правосудството, непоходни за исполнувањето на европските критериуми е и законот за бесплатна правна помош кој има европско знаменце.

Гледачи: 26

Дата: 17-Апр-2018

Време траење: 00:00:56

Категории: МАКЕДОНИЈА

Меѓу реформите во правосудството, непоходни за исполнувањето на европските критериуми е и законот за бесплатна правна помош кој има европско знаменце. Тој е вратен на доработка поради заблешките, пред сѐ на Адвокатската комора, по што во земјава почнува прокетот на Унијата за поддршка на овие реформи.