Димтиров: Регионот треба да го фати возот кој се движи во насока на евроинтеграцијата

Никој не тврди дека градењето на европската демократија е чесно, но ова е можност за регионот да биде дел од возот што се движи кон евроинтеграцијата. Ова го изјави македонскиот министер за надворешни Димитров во говорот во Белград, по повод декадата од формирањето на Европскиот фонд за Балканот.

Гледачи: 40

Дата: 17-Апр-2018

Време траење: 00:01:47

Категории: МАКЕДОНИЈА

Оливер Бранковиќ, постојан дописник од Белград за МРТ
Се надевам дека ќе имаме чиста препорака за отпочнување преговори за членство во Европската унија, порача синоќа шефот на македонската дипломатија Никола Димитров, во обраќањето пред учесниците на регионалната конференција по повод 10- годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот во Белград.