Ве молме активирајте JavaScript за да видеото се прикаже.

Винариите бараат поддршка од државата за успешен извоз

Македонските винарници бараат државна поддршка за успешен пласман.

Гледачи: 89

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:02:07

Категории: ЕКОНОМИЈА

Свето Николовски
Македонските винарници бараат државна поддршка за успешен пласман. Посочуваат дека се соочуваат со голема конкуренција на странските пазари, а од навремениот извоз зависи и откупот на грозјето. Министерот Николовски вели- сакаме да ги слушнеме и винарите и лозарите, за цените да бидат прифатливи и за двете страни...