Богоев најави кривична за Јакимовски, тој пак- контра тужба

Државниот завод за ревизија констатирал неправилности во работењето на општина Карпош. Документот е испратен до Обвинителството и Финансиската полиција. Градоначалникот Богоев вели дека е акумулиран долг од 18 милиони евра. Тврди оти не се пресметува со својот претходник. Јакимовски одговара- средствата се користени наменски. Најави кривична против Богоев...

Гледачи: 88

Дата: 16-Апр-2018

Време траење: 00:02:00

Категории: МАКЕДОНИЈА

Викторија Милевска
Во 2014-та општината Карпош ненаменски потрошила кредит од 2,6 милиони евра- покажал извештајот на Државниот завод за ревизија. Градоначалниот Стефан Богоев рече дека покрај ова утврдени се низа нерегуларности во финансиското работење. Ревизорите констатирале дека има пропусти и во изградбата на новата општинска зграда, а бараките во кои е сместена администрацијата е дивоградба.